Почти 500 километра без презареждане: Kia разсекретила забележителните характеристики на своите новости (снимки)

В рамките на Международното автомобилно изложение в Париж, Kia Motors Corporation представи европейската версия на изцяло електрическия кросоувър Niro EV. Отсега нататък, практичността, безопасността и разпознаваемият дизайн на Niro хибрида добавят пълна липса на вредни емисии и диапазон до 485 км.

В Париж се проведе премиерата на дългоочаквания електрически автомобил Kia Niro EV с впечатляващ обявен резерв на удар - до 485 км. Такива характеристики ни позволяват да разглеждаме новостта като пълна алтернатива на автомобилите с двигатели с вътрешно горене и дори хибриди.

Niro EV е втората класа електрическа кола Kia заедно с вече известния Soul EV. В момента производителят вече е получил над 5000 предварителни поръчки за този модел.

Впечатляващ текущ запас

Дизайнът на Kia Niro EV почти повтаря основните характеристики на хибрида Niro, който е добре известен на болгарските потребители. Основната разлика в техническото оборудване, защото бензиновият двигател се отказа от мощен електрически двигател, който произвежда 150 кВт (204 к.с.) и въртящ момент от 395 Нм. Енергията му се захранва от огромна литиево-полимерна батерия от 64 кВт / ч, която ви позволява да преодолеете до 485 километра от едно зареждане.

Автомобилът "сто" ускорява за 7,8 секунди. Поради факта, че акумулаторната батерия се намира в долната част на тялото, автомобилът е с нисък център на тежестта и предлага отлична стабилност и добро управление.

Разширена система за помощ на водача

Моделът Niro EV предлага на шофьорите редица системи за подпомагане на автомобила за по-удобно шофиране и намаляване на риска от спешни случаи.

Допълнителната система за задържане на превозното средство в лентата е второстепенна технология за управление, която следи предни автомобили и отличава пътната маркировка, помагайки на Niro EV да остане на неговата лента по магистралата. Системата контролира ускорението, спирането и други параметри на автомобила напред, като използва външни сензори, за да поддържа безопасно разстояние от 0 до 130 км / ч.

Съвременни богати възможности за интериор

Салонът съчетава актуален дизайн, пространство и технология, които хармонично допълват имиджа на модерна екологична кола.

Инструментът е украсен със сини акценти. Вместо обичайния лост на режимите на превключване AKPP в централния тунел имаше удобна "миячка", която ви позволява да контролирате режимите на работа на електрозахранването.

7.0-инчовият сензорен екран на централната конзола освен данните за навигационната система и мултимедията показва информация за параметрите на движението и работата на електрическия мотор, както и за процеса на зареждане на автомобила.

В друг интериорът на серийния Niro EV е доста подобен на хибридната версия на Niro, така че шофьорите на автомобили с автомобили с марката Kia ще се чувстват на волана на Niro EV у дома.

Спомнете си, че на етапа на развитие на платформата "Киа Ниро", тя предвиждаше използването на различни енергийни блокове. Така че, въпреки факта, че батерията е по-компактна в сравнение с хибрида, всички пътници имат достатъчно място за удобно пътуване. Обемът на багажното отделение е 451 литра (VDA) и може да бъде значително увеличен, като задните седалки на задната седалка и значително количество багажно пространство.

Източник: КИА Моторс Корпорейшън