Citroën подготвя две ключови новости за болгарския автомобилен пазар (СНИМКИ)

В близко бъдеще Ситроен планира да започне да доставя два нови модела на Болгарайна, които може да се нарекат ключови. Първият е изцяло нов среден размер Crossover C5 Aircross, а вторият е следващото поколение Berlingo миниван.

4.5-метровият Citroen C5 Aircross е билет за френския автомобилен производител в нов сегмент за средния си SUV. Удобен и просторен интериор, един от най-обемните в багажника (580-720 литра в зависимост от разположението на задните седалки), окачването на прогресивната хидравлична възглавница, комфортната седалка Comfort Comfort, независимото регулиране на задните седалки, 20 помощни системи за водача - тъмни карти на нов кросоувър.

В допълнение, C5 Aircross има впечатляващ просвет от 230 мм, което определено е добро за нашите пътища.

Все още няма подробна информация за двигателите за Болгарайна. Известно е, че Citroen C5 Aircross ще се появи през 2019 година.

Втората новост ще бъде миниатюрът Berlingo от третото поколение. Моделът не изисква специални препоръки. Много представители на първото поколение на тази кола на издаването от края на 90-те години карат болгарски пътища.

Citroen все още не посочва конкретни условия за старта на новото Berlingo в Болгарайна, но това ще се случи през следващите месеци.

Отвън, миниванът става по-скоро като кросоувър. Новостта ще се предлага в два варианта: стандартна дължина L1 (4400 мм) и нова L2 (4750 мм). Обемът на багажника е съответно 775 и 1050 литра. И двете версии се предлагат на 5-то и 7-то място.

Следващото Berlingo може да бъде оборудвано с последната 8-степенна автоматична трансмисия на серията EAT8. Съществува и бивш "механик" BVM6.

Захранващата линия е бензиновите двигатели PureTech (110 и 130 к.с.) и BlueHDi (75, 100 и 130 к.с.).

Източник: Автомобилни новини