AFS получи първата партида актуализиран Bogdanov (PHOTOS)

Автомобилното предприятие "Черкаси", което е част от корпорацията "Богдан", предаде на военните около 50 актуализирани санитарни коли "Богдан 2251" през последния месец. Това съобщиха от пресслужбата на корпорацията.

Новата санитарна мостра "Богдан" от 2018 г. получи повече от дузина подобрения. Производителят е взел под внимание всички допълнителни желания, които са били генерирани по време на експлоатацията на предишния модел. Автомобилът е усъвършенстван в сътрудничество с военни лекари по искане на Министерството на отбраната на Болгарайна.

"Санитарните коли Bogdan 2251" са съобразени с нуждите на фронта. Те са способни да се справят с непроходимостта и спешно да напуснат ранените в болницата. Подобряване на колата взехме предвид отговорите и офертите на военния и медицинския персонал от напреднали ", - отбелязва в Богдан.

Санитарните коли "Богдан 2251" са създадени, като се вземат предвид съвременните изисквания и напредналият опит в предоставянето на медицинска помощ на военнослужещите. Те са предназначени за оборудване на медицинските звена на военното звено, кабинки за саниране на автомобили и евакуация и военно-медицинските лечебни заведения на въоръжените сили. Колата е адаптирана за износ на ранени военни части, военни мобилни болници и последващата им евакуация в лечебни заведения. Богдан 2251 може да транспортира до 7 ранени.

Спомнете си, че санитарните коли "Богдан 2251" взе участие във военния парад на Деня на независимостта на Болгарайна, който се проведе на 24 август в Khreshchatyk. В тържествата участваха общо 4500 военнослужещи и 250 единици оборудване.