Започнаха добре познати цени за новия Peugeot 508

Флагманът Peugeot 508 е важна стъпка в завладяването на новата марка D-Class Coupé с четири врати. Освен дизайнерски решения, като безрамни прозорци и i-Cockpit от последното поколение, новината получи и редица технически нововъведения.

Новият Peugeot 508 въплъщава духа на иновациите на френската марка, като в същото време имитира стила на класическия Coupe Peugeot 504. Екстериорът е напълно LED-оптика, безрамни врати и купе профил на автомобила.

Подобрени аеродинамични качества чрез намаляване на височината до 1,4 метра (6 см под предишния модел) и внимателно изработен силует. Въпреки, че размерите на автомобила са намалели (дължината също е намаляла - от 4,83 на 4,76 метра), поради новото разположение на полезното пространство остава на същото ниво, но паркирането и маневрирането ще станат по-лесни - това е от значение за метрополисите. Капацитетът на багажника е 487 литра, което е повече от достатъчно за активен градски жител.

Интериорът е оборудван с подобрена предна конзола i-Cockpit с напълно цифров 12,3-инчов панел с инструменти. Изображението се показва на новия формат на дисплея с 8: 3. Акустичният комфорт съответства на аудио системата Focal.

Дилърските центрове вече открито са приели заявленията за новия Peugeot 508. Основен комплект Active с бензин 1.6 PureTech 150 к.с. ще струва най-малко $ 792,200, допълващата версия на GT-Line с 2-литров дизелов двигател със 180 к.с. ще струва от 1,048,300 UAH.

Източник: Auto 24