Lexus донесе в Болгарайна нов компактен кросоувър (VIDEO)

Официалното представяне на новия компактен кросоувър Lexus UX се проведе в столицата на Болгарайна. Според представители на марката, моделът е идеално подходящ както за градски транспорт, така и за дълги комфортни пътувания на дълги разстояния.

Това се съобщава от официалното представителство на производителя в Болгарайна.

В Болгарайна, кросоувърът е представен в бензинови и хибридни модификации в 4 варианта: Eco, Business, Launch и F-Sport.

Дизайнът на Lexus UX се основава на концепцията Engawa, която създава плавен преход на арматурното табло в линията на капака и обратно, осигурявайки отлична видимост. Предните седалки са възможно най-ниски в истински спортен купе и задния диван.

Контурът на дневните светлини е под формата на буквата L и е интегриран в фаровете. Новите размери имат и външен вид на задните светлини - в модела UX те се превърнаха не само в дизайнер, но и в аеродинамичен елемент.

Lexus UX се основава на платформата GA-C, която осигурява изключителна твърдост и нисък център на тежестта. Първоначално тя въведе нова хибридна система от четвърто поколение с капацитет 178 к.с. (131 кВт) за версията UX 250h, която е налична както при версията с предно предаване, така и при E-Four Full Drive. Новият двулитров бензинов двигател във версията UX 200 има висока термична ефективност и е оборудван с ново непрекъснато предаване Direct Shift - CVT.

Lexus UX има второ поколение система за безопасност Lexus + активна система за безопасност, която включва Системата за предотвратяване на сблъсъци (PCS), която вече е в състояние да разпознае пешеходците дори при тъмните и дневните велосипедисти. Четири камкордера осигуряват 360 ° наблюдение около автомобила с 10,3-инчово възпроизвеждане на екрана.

Колата е оборудвана с безжично зарядно устройство. За да таксувате например смартфон, просто го инсталирайте на устройството.