Новият Lexus ES вече е наличен в Болгарайна

Новият ES дебютира на международното автомобилно изложение в Пекин през април тази година, ставайки наследник не само на предишното поколение на ES, но и Lexus GS sedan на задните колела.

В Болгарайна новият ES е представен в модификацията на ES 250 с изцяло нов 2.5-литров * четирицилиндров бензинов двигател с мощност от 203 к.с. (152 кВт) и 8-степенна автоматична трансмисия в три варианта за избор: Бизнес, Изпълнителен, Луксозен.

Представители на Lexus в Болгарайна съобщиха за това.

Седмото поколение на ES е изградено на изцяло нова платформа GA-K; Колата стана по-дълга (+60 мм), по-ниска (-5 мм) и по-широка (+45 мм), а също и по-дълга междуосие (+50 мм).

Екстериорът на седана се промени значително и стана още по-изразен и емоционален. Новият ES има елегантен, но спортен контур, високоскоростни фарове и масивна релефна броня. ES цветната палитра има 10 нюанса, включително нови бежови и зелени цветове.

Седанът на ES седан е увеличил пространството за второкласни пътници, удобна архитектура на предния панел и централна конзола и разполага с висококачествени довършителни материали и най-съвременно оборудване. Стандартното оборудване включва покривало, кожена седалка, електрода отпред, медийна система с 8-инчов екран и сензорен контролен панел и 10 въздушни възглавници.

Допълнителна система за безопасност Lexus + система от второ поколение, 12,3-инчова мултимедийна система (навигация, разпознаване на глас, Remote Touch), серво управление, вентилация на предната седалка, панорамен покрив и високоговорители PurePlay на Markus Levinson с 17 високоговорителя , поставени по специален начин за създаване на оптимален тон на звука.

Отделно, заслужава да се отбележи системата на Lexus Safety System + от второ поколение, което помага не само да предпази шофьора и пътниците, но и да избегне опасността от сблъсък.

Новият ES е проектиран да надминава очакванията. Уникалният и динамичен външен вид на екстериора е допълнен в уютния интериор чрез най-малко иновативни средства за безопасност, интуитивна технология и безпрецедентен комфорт. Lexus ES прави преосмисляне на това, което може да бъде луксозен седан.