Mercedes X-Class ще получи прохладна версия от 6X6 от Carlex Design (снимка)

Студиото за тунинг Carlex Design реши да вземе сериозна сделка за пикапа Mercedes-Benz X-Class - колата след намесата на инженерите ще получи третата ос и две допълнителни колела!

Тунинг студиото Carlex Design е добре запознато с модела X-Class на Mercedes-Benz, на базата на който вече е пуснал бонус версии. Сега компанията се е захванала с много по-дръзки варианти - разширен пикап с трета ос и пълен ход! Проектът е наречен X-Class Exy 6 × 6 Concept, пише elAVTO .

X-Class не само получи две допълнителни колела, но и преработен фронт с големи всмукатели, вградена лебедка, нова капачка и крила, както и допълнителна LED светлина и стъпки за достъп до тялото.

Задната част също ще се промени драматично, не само с новата задна броня и корпуса на корпуса, но и с новите изпускателни тръби, както и с разширените наслоявания за по-големите колела.

За съжаление, в Carlex Design не се съобщава конкретна информация за техническите характеристики на модела. Сега флагманът пикап на Mercedes-Benz е оборудван с 258-литров 3-литров турбодизелов V6 с 7-степенна автоматична скоростна кутия. Съдейки по новия качул, тунинг пикапът може да стане по-мощен.

Създаването на 6-колесната X-класа изисква сериозна инженерна работа, тъй като ще се наложи поне едно допълнително задвижване и още един диференциал и вероятно устройство за ръчно колело. Но всичко това, докато мислите, защото Carlex Design не обявява официални новини за новостите.