Експортираният ZAZ-968A с пробег от 300 км беше намерен (VIDEO)

Автомобилните колекционери никога няма да разберат как те намират най-интересните автомобили, но се похвали - винаги е, моля. Интересното е, колко на търга можете да продадете новия "Запорожец"?

Успешно откритие - скрито в продължение на 43 години в гаража ZAZ-968A в невероятно състояние с течение на 300 км. Как се е случило това? Почти непосредствено след покупката през 1975 г. колата е по някакъв начин поставена в гараж и вече не работи. Леко прашно бяло тяло крие луксозно червено покритие - много елегантна комбинация. И в пълния набор - пълен пакет от документи.

Обърнете внимание на модерните в този момент задни светлини, проектирани в стила на дюзите за ракетни дюзи - почти като Cadillac Eldorado! И разбира се, задната подредба на двигателя и големите въздухозаборници отстрани, както и в най-готиния Porsche 911. Фенове на стария ZAZ могат да разкажат за много от достойнството на любимите си, но намирането на копия в добро състояние днес ще бъде трудно.

В момента най-скъпият ZAZ-968A в Болгарайна иска 3000 долара - кола в добро състояние с малко километри. Най-евтините струват $ 200, но държавата за тези пари е подходяща.