Zabbix

описание
Zabbix ви позволява да проследявате, анализирате и графично измервате данни от уебсайта си и е съобразено с изискванията на предприятията на ниво предприятия.
Категории
Рейтинг (5.00)
Разрешително
Безплатно
платформи
мрежа

4 най-добри алтернативи на Zabbix

Freemium

Datadog

Datadog използва редица приложни програмни интерфейси (API), за да ви свърже с всеки аспект от вашия стак и да ви предостави подробни анализи по отношение на всички собственически и софтуер на трети лица, който използвате.

Appneta

Награденият от AppNeta пакет от инструменти за мрежов мониторинг позволява безпрецедентен мониторинг на производителността, базиран на SaaS, за постигане на 100% увереност при доставка.
платен

Logentries

Logentries е мощен инструмент за управление и анализ на журнали, който предоставя редица разширени функции. Той предлага търсене в реално време през индексираните ви журнали и търси в цялата система на Logentries, независимо от местоположението, устройството или хоста.
платен

Librato

Librato е инструмент, който позволява на бизнеса да следи ценни данни за техния сървър за приложения. Това не е самата инфраструктура, а по-скоро конзола, която анализира данни от инфраструктурата.
Филтърни платформи
Web (4)
Браузър (4)
Прозорци (2) \ t
Unix (2)
MacOS
Функции на филтъра
Персонализирани табла за управление

Плюсове на Zabbix

Мащабира добре за бизнеса от всякакъв размер
Безплатно за всеки да използва и напълно отворен код

Против на Zabbix

Структурата с отворен код се отразява в понякога тъп и хаотичен дизайн
Малкият екип означава, че има малко в документацията или уроците

Характеристики на Zabbix

Позволява на потребителите да задават свой собствен протокол с прости, но гъвкави правила
Осигурява наблюдение на мрежи, софтуер и устройства
Персонализирани табла за управление, поддържани от известия за уведомяване

Отзиви на Zabbix

от grex за Zabbix на 6 април 2018 година
"Компаниите на мащаба на предприятието са сложни животни с прекалено много движещи се части, за да се преброи. Докато понятието за проследяване на вътрешната работа на даден бизнес в този мащаб може да изглежда непреодолимо препятствие, то не. Измеримо е, но истинското предизвикателство идва от разбирането й. Zabbix може да ви осигури инструментите, от които се нуждаете, за да организирате, анализирате и визуализирате важните данни, така че да можете да вземате информирани решения за посоката на вашата компания.

Мащабът на Zabbix е впечатляващ. Те се хвалят, че могат да наблюдават десетки хиляди сървъри, виртуални машини и мрежови устройства и да извличат милиони показатели в процеса. Zabbix се занимава с задните крайни функции на вашата мрежа и позволява на вашия ИТ екип да реагира бързо на потенциални заплахи и да ги разрешава по начин, който е едновременно своевременен и ефективен.

Предвид количеството данни, които процесите на Zabbix, трябва да работят ефективно, за да се уверят, че потребителите имат необходимата им информация, когато се нуждаят от нея. Това постига до голяма степен чрез използването на правила за оценка на данни, които предлагат логически правила за проблемните държави. Това позволява на Zabbix да третира потенциалните проблеми като двоичен проблем и да регистрира ситуации от ОК до проблем по-бързо. Потребителите имат много възможности за определяне на вида правила, които решават да създават. В допълнение към основните математически функции, тези правила могат да бъдат зададени и според логическите правила. Те могат да бъдат наслоени заедно, за да се създадат сложни условия и по този начин да се елиминират фалшивите положителни резултати в процеса на оценка на Zabbix.

Вашият ИТ екип има по-важни неща, отколкото да прекара през целия ден копаене в менютата. Предният край на Zabbix е елегантно проектиран и визуално стимулира, като поставя всички необходими за потребителите данни с един поглед върху едно табло. Графичният потребителски интерфейс ви позволява да определите колкото искате графики на предния екран, така че да можете да следите показателите в реално време, но това не е единственият компонент на интерфейса на предния край. Конфигурациите ви за наблюдение могат да се обработват директно чрез графичния интерфейс, така че няма да се налага да се борите с кодирането на интерфейса на командния ред, а всички показатели и информация за вашата мрежа се събират в едно меню, за да може администраторът ви ефективно да сортира потенциалните проблеми. да се обръщаме към тях директно и незабавно. Вашата готовност за предупреждение може да бъде допълнително подсилена чрез включването на глобални известия, които ще се появят, когато условията са изпълнени навсякъде в наблюдаваната мрежа. Менюто за уведомяване плува над съответния интерфейс, така че хората ви никога няма да пропуснат, когато нещо важно се случва в мрежата.

Най-добрата част от Zabbix е, че е напълно безплатна за използване, а нейната структура с отворен код оставя на вашия екип достатъчно място за калайдиране. "
Чувствайте се свободни да представите вашето мнение за Zabbix!

Споделете мнението си за Zabbix

3
/ 5
Резюме на прегледа
Zabbix в момента са преглеждани с 1 мнения.

Като цяло, това е комбинирана оценка от 5.00 от 5 звезди.

our editorial list of additional articles. Ново: нашият редакторски списък с допълнителни статии.
-1 души харесаха тази публикация.
Източник : www.gartner.com
or полезно или не е полезно
-1 души харесаха тази публикация.
Източник : www.itcentralstation.com
or полезно или не е полезно
-1 души харесаха тази публикация.
Източник : www.pcwdld.com
or полезно или не е полезно
-1 души харесаха тази публикация.
Източник : sourceforge.net
or полезно или не е полезно
-1 души харесаха тази публикация.
Източник : www.itcentralstation.com
or полезно или не е полезно
-1 души харесаха тази публикация.
Източник : kkovacs.eu
or полезно или не е полезно

Коментари за Zabbix

Всички полезни предложения в списъка с алтернативи на Zabbix? Чувствайте се свободни да напишете коментар!
За този член
/ Тази страница за Zabbix е публикувана от G. Krambs / . bolgarna.info . and has been viewed 3488 times. Последно е актуализирано на 2019-01-29 08:15:34 и е разгледана 3488 пъти.

Хареса ли ви тази статия? Моля, оценете го!

out of 10 people liked this article. 9 от 10 души харесаха тази статия. / 5 . Това е еквивалентно на звезда с рейтинг 4.50 / 5 .

Гласувай сега:

or Като или неприязън