PRTG

описание
PRTG Network Monitor е инструмент за мониторинг на мрежата и управление на инфраструктурата. Той позволява на мрежовите администратори да следят устройства като точки за достъп, рутери и комутатори ... прочети повече.
Категории
Рейтинг (4.00)
платформи
мрежа

10 най-добри алтернативи на PRTG

Безплатно

Wireshark

Wireshark е софтуер, който анализира мрежовите данни чрез работа с отделни пакети данни. Софтуерът е създаден, за да помогне на мрежовите специалисти да анализират и отстраняват неизправности в мрежите и често се използват в образователни среди като средство за преподаване.
Безплатно

Zabbix

Zabbix ви позволява да проследявате, анализирате и графично измервате данни от уебсайта си и е съобразено с изискванията на предприятията на ниво предприятия.
Freemium

Datadog

Datadog използва редица приложни програмни интерфейси (API), за да ви свърже с всеки аспект от вашия стак и да ви предостави подробни анализи по отношение на всички собственически и софтуер на трети лица, който използвате.
платен

NetCrunch

Софтуерът за наблюдение на мрежата на AdRem Software Netcrunch е лесен за стартиране и мащабируемост. Модерно решение за модерни компании.
Freemium

Intermapper

Intermapper картира топологията на вашата мрежа, като ви дава представа какво се случва в мрежата ви. Цветовите кодове показват какво се случва и какво става.
платен

SolarWinds монитор за ефективност на мрежата

Разширен мониторинг на мрежата за локални, хибридни и облачни услуги. Изтеглете безплатна 30-дневна пробна версия на Network Performance Monitor и решете проблемите с производителността на мрежата днес.

Appneta

Награденият от AppNeta пакет от инструменти за мрежов мониторинг позволява безпрецедентен мониторинг на производителността, базиран на SaaS, за постигане на 100% увереност при доставка.

ManageEngine OpManager

Мощен, лесен за употреба софтуер за мониторинг на мрежата. Тъй като мрежите стават още по-сложни във времето, наличието на надеждно решение за мрежово наблюдение е от решаващо значение.

Ipswitch WhatsUp Gold

Проактивно наблюдавайте мрежовите устройства, сървърите, виртуализацията, трафика и приложенията в облак, Windows, LAMP и Java среди. Кликнете върху всяко устройство, за да получите незабавен достъп до множество настройки и отчети за наблюдение на мрежата.

Анализатор на трафик NetFlow

Анализатор на трафик на SolarWinds NetFlow е мощен инструмент за наблюдение на използването на пропускателната способност на вашата мрежа.
Филтърни платформи
Web (9)
Браузър (4)
Прозорци (4) \ t
Unix (3)
macOS (3)
Android (2)
IOS
Функции на филтъра
Мониторинг без агент
анализ
анализатор
Планиране на капацитета
Диагностика
Разпределен мониторинг
Управление на грешки
Управление на журнали на защитната стена
Наблюдение на хардуер
Автоматизация на ИТ работния процес
MS Hyper-V мониторинг
Диагностика на мрежата
Монитор на мрежата
Анализ на мрежовия трафик
Проактивен мониторинг
протокол
Протоколен анализатор
True Open Source
Уеб услуги
Нулева поддръжка

Повече за PRTG

PRTG Network Monitor е инструмент за мониторинг на мрежата и управление на инфраструктурата. Той позволява на мрежовите администратори да наблюдават устройства като точки за достъп, маршрутизатори и комутатори. Той също така управлява инфраструктура като услуги, работни станции, сървъри, съхранение и приложения.

Софтуерът използва концепцията за сензор. Сензорът е аспект на устройство, което трябва да бъде наблюдавано. Например нивото на мрежовия трафик. PRTG включва 200 различни типа сензори. Цената на продукта се определя на базата на броя на сензорите, които компанията изисква. За до 100 сензора софтуерът е безплатен. След това те имат голям брой ценови нива след това, чак до неограничен брой сензори, които струват 60 000 долара. Цената включва една година поддръжка на софтуера, която може да бъде подновена след това на 25% от покупната цена.

Софтуерът поддържа само Microsoft Windows и само частично поддържа Windows 10. Те препоръчват използването на Microsoft Windows Server 2012 R2.

Плюсове на PRTG

Включва 100 сензора безплатно
Много лесно се настройва
Може да наблюдава почти всичко в мрежата

Против на PRTG

Добавянето и премахването на сензорите, както и преместването на устройства от една група в друга, могат да объркат
Осигурява само ограничена поддръжка за Windows 10
Може да бъде много скъпо, ако имате нужда от много сензори

Характеристики на PRTG

Представя лесен за разбиране и полезен йерархичен изглед на мрежа с много сигнали
Може да отпечатва QR кодове за устройства и сензори, които след това могат да бъдат прочетени от мобилно приложение
Генерира изчерпателен и обширен набор от доклади

Прегледи на PRTG

от grex за PRTG на 7 април 2018 година
"Ако търсите професионален инструмент, който да следи вашата мрежа, която работи добре и е лесна за използване, PRTG Network Monitor е продукт, който трябва да се вземе под внимание. Той предлага йерархичен изглед, който не само предоставя полезни данни за ефективността, но и предлага Можете да разпечатате QR кодове с него, които съответстват на устройство или сензор, които след това могат да се прилагат към физическо устройство за лесно наблюдение с мобилно приложение. широк набор от доклади.

Нещо повече, PRTG Network Monitor е много лесен за настройка и е безплатен за до 100 сензора. Това ви позволява да изпробвате продукта, преди да направите голяма инвестиция в него.

PRTG Network Monitor, обаче, има някои недостатъци. Добавянето и премахването на сензорите може да бъде объркващо и така се премества устройство от една група в друга. Той също така има много ограничена поддръжка за Windows 10 и може да бъде много скъпо, ако имате нужда от много сензори. "
Чувствайте се свободни да представите своето мнение за PRTG!

Споделете мнението си за PRTG

3
/ 5
Резюме на прегледа
PRTG в момента са прегледани с 1 мнения.

Общо, това е комбинирана оценка от 4,00 от 5 звезди.

our editorial list of additional articles. Ново: нашият редакторски списък с допълнителни статии.
0 мнения харесаха тази публикация.
Източник : www.paessler.com
or полезно или не е полезно
0 мнения харесаха тази публикация.
Източник : www.itpro.co.uk
or полезно или не е полезно
0 мнения харесаха тази публикация.
Източник : www.netadmintools.com
or полезно или не е полезно
0 мнения харесаха тази публикация.
Източник : www.pcwdld.com
or полезно или не е полезно
0 мнения харесаха тази публикация.
Източник : blog.paessler.com
or полезно или не е полезно
0 мнения харесаха тази публикация.
Източник : www.gartner.com
or полезно или не е полезно

Коментари относно PRTG

Всякакви полезни предложения в списъка на алтернативите на PRTG? Чувствайте се свободни да напишете коментар!
За този член
/ Тази страница за PRTG е публикувана от G. Krambs / . bolgarna.info . and has been viewed 3062 times. Последна актуализация на 2019-01-28 21:29:45 и е прегледана 3062 пъти.

Хареса ли ви тази статия? Моля, оценете го!

out of 6 people liked this article. 6 от 6 души харесаха тази статия. / 5 . Това се равнява на оценка на звезда 5.00 / 5 .

Гласувай сега:

or Като или неприязън