Какво не може да се направи при стартиране на двигателя през зимата

Всеки знае, че експлоатацията на автомобила през зимния период е ясно различна от лятото. Вземете, например, стартирането на двигателя - елементарно, изглежда, действие, което изпълняваме на ден няколко пъти. В студа, автолюбителите, които се грижат за колата си, трябва да внимават при стартирането на двигателя.

Много шофьори през лятото, че през зимата, седнал в кола и навиване на двигателя, веднага се премества от място. И ако в топлината е допустимо, то е невъзможно да се направи това на студа. Изчакайте поне половин минута, за да изхвърлите всички индикатори на таблото.

Една по-честа грешка на собствениците на коли на механична скоростна кутия - те започват стартера, без да натискат педала на съединителя. Той е много силно натоварващ двигател в студено време.

Колата не започва? Не забравяйте: не можете да се опитате да стартирате автомобил повече от 5 пъти подред! И всеки опит трябва да продължи не повече от 10 секунди. Ако не можете да се справите с петте опита, ние изваждаме ключа за запалване и отиваме да търсим причината за проблема.

Някои хора смятат, че през зимата колата трябва да се затопли за 10-20 минути, да речем, така че всички системи ще се "събудят". Оказва се, че автомобилът има само няколко минути, за да завърши работата.