3 евтини коли, които не се счупят

Рейтингът на достъпни стари коли се прави, което въпреки ниската им цена е много надеждна.

1. Рено Логан

Първият ред от този рейтинг бе даден на седан Renault Logan от първо поколение. Този модел е известен със здравото си тяло, голям и надежден багажник, който предпазва задната част на колата от удари отзад, удобни отвори на вратите, добра видимост и ниска цена.

В същото време тази кола е много надеждна и спирането на първия "Логан" се нарича "вечен". Бензинов атмосферен двигател с мощност 75 к.с. и двигател с мощност 95 к.с. не е капризен и се движи с бензин с дори ниско качество.

2. Nissan Almera Classic

Второто място беше Nissan Almera Classic. Колата, оборудвана с прост и много надежден 1.6-литров двигател, ускорява до първите "сто" за 12.1 секунди, което е доста добро, както при бюджетния клас.

Предимствата включват консумацията на гориво и сравнително високия клирънс на модела. Качеството на обработка и монтаж на Almerie е по-високо от това на повечето конкуренти. Сред недостатъците е ниската устойчивост на корозия на тялото, присъща на много модели Nissan.

3. Ford Focus

Второто поколение модел Ford Focus, стартиран от 2004 до 2011 г., затваря първите три класации на най-доверените употребявани автомобили в бюджетния сегмент.

Втората "Фокус" е известна с трайното си тяло, което не е страшна ръжда, но боядисването и лаковото покритие оставят много желание. Сред двигателите Focus II си заслужава да се отбележи, че бензиностанцията с най-проста конструкция от 100 литра, особено в чифт "автоматични". Задвижването "Focus" също е много трудно да застане.