Защо фаровете за мъгла се провалят през зимата?

В Болгарайна отново дойде дълго охлаждане с тежки студове, и следователно, че е време да се говори за такъв вечен главоболие шофьори, като напукани стъкло на фарове за мъгла.

През зимата, разбира се, шансът да загубите антифаулинг a priori се увеличава от време на време, защото има добър шанс да дойдеш при тях на снежен камък или да получиш "бонбони" от колелата. Но дори и за супер-опасните водачи има друг сериозен проблем - PTF стъклото може да се пропука само от спада на температурата.

Благодарение на характеристиките си, лампата против обрастване е поставена близо до фара и затова се нагрява силно. С значително намаляване на температурата или падане в чаша студен сняг, тя може да се счупи, а като снимка от форумите на автомобилистите, често на едно и също място.

Как да решим този проблем? Най-често срещаният начин е да се използват лампи с номинална мощност, които ще намалят прегряването. Друг вариант е да залепите прозрачна кухина с дебелина от половин милиметър. И първият и вторият метод, разбира се, не са панацея, но могат да ви помогнат.

Източник: Нашите пътища