Как е ефекта от авто-замръзване и сняг: 5 основни опасности

През зимата метеорологичните условия не са особено благоприятни за експлоатацията на автомобила. През този период трябва да се разгледа по-отблизо техническото състояние на автомобила. Сняг и замръзване могат да причинят счупване.

Какви са опасните метеорологични условия през зимата за автомобила? Помислете за 5 аспекта, които могат да повлияят на техническото състояние на автомобила.

  1. Оттока при температура на въздуха - 10 ° С и по-ниска, започва да се държи по различен начин. Суспендирането става по-малко "еластично", тъй като гумите безшумни блокове в замръзване става по-трудно, а работната течност амортисьор - по-вискозен. За да направите това, през зимата трябва да започнете плавен старт, така че всички части на окачването да могат да се загреят по време на шофиране.
  2. В течение на силните валежи през зимата, снежинките се придържат към арките на колелата. Това предотвратява нормалното въртене и може да доведе до счупване на тайната под прикритие. Също така, снегът често се залепва за дискове, което може да наруши балансирането на колелата. Ето защо, преди пътуването, трябва да почистите арките на колелата и дисковете от сняг и лед.
  3. Ако имаше много замръзване на улицата, след това след нощта паркинг, "чистачки" могат да бъдат замразени на стъклото. В тази ситуация не можете да ги включите. Необходимо е първо да се затопли салона и да се почисти предното стъкло от леда.
  4. Трябва да карате внимателно в снежните зони на пътищата. Снежната буря може да скрие яма, камък или завеса. Такова препятствие може сериозно да увреди автомобила или да доведе до пътно произшествие.
  5. При температури под нулата батерията се влошава и може дори да се изтощи, ако остане на студено дълго време. Ето защо, по-добре е да се следи прогнозата за времето, а ако има силен студ, по-добре е да го премахнете и да го донесете в топло помещение.

Източник: from-ua.com