Как да избегнем глоба за тонизиране на колата?

Ако инспекторът по поддръжката на пътищата настоява за извършване на процедура за тонизиращо измерване, водачът не трябва да му попречи да го направи. Следва да се има предвид, че при извършване на каквото и да било действие инспекторът изготвя доклад за административно нарушение.

В този случай водачът може да посочи в протокола, че по време на измерването на оцветяването не са му предоставени съответните документи на измервателния уред (сертифициране и заключение за годишното калибриране), нито условията, при които е извършено измерването на степента на тонизиране.

Марк в протокола за административно нарушение е само половината. След завършване на документа водачът трябва незабавно да се свърже с отделите, които координират работата на пътя и патрулната служба с жалба. Като общо правило, това може да бъде направено в рамките на 10 дни от датата на протокола и също така е необходимо да се обърне внимание на съдилищата, които да обжалват решението за административното нарушение.

Важно е да се разбере, че тонизиращият уред ще покаже процентното количество светлина, което стъклото за автомобил може да пропусне.

Полученото салдо е 100% и ще бъде стойността на оцветяване.

Например, ако сензорът е 75%, това означава, че 75% от светлината прониква през стъклото, а 25% се забавя чрез тонизиране. Така, степента на тонизиране до 25%.

ПРЕДИМСТВА И ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ НА ТУНИРАНЕ АВТО

Тонирането на автомобилното стъкло - отдавна се е случвало сред шофьорите. Прилага се чрез специално покритие в специализирани автокъщи на обекта или в сервизните центрове.

При прилагането на тонизиращо действие, както във всеки друг случай, е важно да се повери изпълнението на работата на квалифицирани специалисти. Това ще осигури дълъг експлоатационен живот, естетическа привлекателност и съответствие с изискванията на GOST.

Сред шофьорите, основните предимства на тонинга са:

Подобряване на естетическия външен вид на автомобила (оцветяването може да допълни екстериора на автомобила и значително да увеличи представянето му);

Осигуряването на поверителност (оцветяването на очилата няма да остави пътниците да чувстват, че се движат в колата пред всички. В крайна сметка оцветяването добавя малко комфорт във вътрешността на ТК);

Безопасност (при разделянето на стъклото, раздробяването няма да се разпръсне от всички страни, но ще бъде покрито с покритие от филм);

Увеличаването на якостта на удара (прилаганият оттенък може значително да увеличи устойчивостта на счупване на стъклото).

От недостатъците има само повишен интерес от страна на инспектора по трафика и лоша видимост през нощта.

Източник: uamotors.com.ua