Имаше и друга причина да накараш драйверите

Замърсените номера - основата за спиране на кола от полицията и налагане на глоба. Водачът е заплашен с обществени работи за период от 30 до 40 часа при изваждането на автомобила.

Това се съобщава от "Адвокат на пътя" във Facebook.

Как да избегнем проблеми?

Този проблем е действителен през есенно-зимния период, когато мръсотията се утаява през дъждовно или заснежено време върху регистрационните номера. Лицензионната табела може да се замърси само за секунди, което ще бъде причината полицията да спре колата и да ви наложи глоба.

Съгласно точка 2.9 е забранено свидетелството за управление на превозно средство със заразен регистрационен номер, което предотвратява точното идентифициране на символите на регистрационните номера от разстояние 20 метра.

За тези действия съгласно Част 6 на Член 121 KUpAP предвижда отговорност. А именно, ако нарушението е извършено за първи път, тогава водачът е заплашен с глоба от 170 лея и.

Ако такова нарушение е извършено повторно през годината, тогава VODIEVIE DIES или глоба от 255 UAH. или ОБЩЕСТВЕНА РАБОТА ЗА ТЕРМИНОЛОГИЯТА ОТ ТРИ ТРИ МЕСЕЦА, С ПЛАЩАНЕ НА ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО БЕЗ ПЛАЩАНЕ ИЛИ БЕЗ ТАКИВА.

Дори ако табелката с регистрационния номер не чете поне един знак, има вероятност да бъде наложена глоба.

Следователно, за да избегнете глоба, "Адвокатът по пътищата" Ви съветва да направите няколко прости стъпки:

  1. Преди всяко заминаване на автомобила, за да се провери чистотата и четимостта на регистрационните номера;
  2. Носете кърпа с вас, което няма да навреди да разтриете номерата в случай на замърсяване или мокри кърпички;
  3. По време на замърсени пътища, от време на време до няколко десетки километра спират и проверяват замърсяването на регистрационния номер и, ако е необходимо, да го избършете.

Ако инспекторът спря колата ви поради замърсеното число, не трябва да "разберете връзката" с инспектора, спешно трябва да разтривате номерата с кърпа. По този начин ще можете да отстраните недостатъка на място и поради незначителността на нарушението, инспекторът може да се ограничи до устни коментари въз основа на член 22 от Кодекса за административните нарушения.

Ако въпреки незначителността на нарушението инспекторът ще се опита да наложи упрек срещу вас, въпреки това да ви наложи глоба, за да увеличите броя на сложните разпоредби, той ще бъде лишен от възможността да снима регистрацията на регистрационните номера на разстояние 20 метра. Без такова приспособление той няма право да налага глоба.

Освен това оценката на четивността на регистрационния номер е субективна: някой има добро виждане, някой не е много. Ето защо в този случай е препоръчително да направите снимката си за фиксиране на регистрационните номера. В същото време е желателно инспекторът или неговата кола да присъстват на снимката.