Как да подготвим кола за зимата: 6 основни съвета, които ще ви спестят от неприятностите по пътя

Зимата вече е на носа, така че колата ви трябва да бъде подготвена за студен период на работа

каучук

Експертите съветват да смените гумата за зимата, когато средната дневна температура падне под 7 градуса топлина. При такова време летните гуми започват да стават твърди, а сцеплението с пътя се влошава.

маслина

Когато избирате петрол, помислете за климата на региона и препоръките на производителя. Всяка марка петрол има свои собствени характеристики. При слана е по-добре да се използва масло с нисък вискозитет.

течност

Най-уязвимите към температурната разлика са влакната на чистачките на предното стъкло и трябва да бъдат заменени от зимата в съответствие с температурния режим. Това ще ви позволи безопасно да се почувствате в снежно, дъждовно време и не се притеснявайте, че течността замръзва в резервоар, дюзи или вече директно върху предното стъкло.

спирачки

Ако трябва да проверите спирачните накладки, затегнете кабела на ръчната спирачка. Ако подложките трябва да бъдат сменени, внимавайте с бутилките. Ако на повърхността им има спирачна течност, маншетите се носят, така че те също трябва да бъдат заменени.

батерия

Проверете батерията за пукнатини, почистете контактите и горната част на тялото. Скобите трябва да бъдат чисти, сухи и смазвани, за да се предотврати корозията.

Необходимо е да проверите нивото на зареждане на батерията и да зареждате или подменяте износената батерия, ако е необходимо.

Стъкла и врати на предното стъкло

През есента е необходимо също така да проверите състоянието на чистачките и да смажете уплътненията на вратите със специален силиконов спрей, което ще ви спести от замръзване на врати по време на тежки студове и ще удължи живота им.

Въпреки това ви съветваме да не се ограничавате до повърхностна проверка на автомобила, а в извън сезона да кандидатствате в бензиностанцията, която ще извърши пълна диагностика на автомобила, преди да промени метеорологичните условия и да ви предпази от възможни проблеми.

Източник: Politek