Какво трябва да знаете при закупуването на употребявана кола: експертни съвети

Купуването на кола на вторичния пазар е риск дори за опитни шофьори. Обърнете хода, скрийте ръжда, влага и аварийни условия. Ние продължаваме да разкриваме тайните, след което няма да ви разваляме. Как да си купите употребяван автомобил и да не загубите парите си, разкажете факти .

Визуална проверка, тестуване, автомобил за самоизпитание по време на шофиране, младоженци, "собствен" STO. Всичко това, разбира се, може да ви помогне малко. Но практиката показва, че намирането на недостатъците на колата, подготвена от майсторите за продажба, е много трудно.

Мястото за продажба на автомобили най-малкото ще ви спести от кражбата на вашите пари. Осигурете възможност за подаване на оферти, неудобни въпроси до експерти. Тук те често разказват цялата истина и ви осигуряват всички необходими устройства за тестване. Това означава, че не е нужно да търсите и да наемете, например, устройство, което измерва дебелината на боята.

Професионалистите уверяват: тези устройства няма да ви спасят от измама. Занаятчиите могат да направят такива чудеса, че никой не предполага, че машината е малко и боядисана. Но за да се успокои, устройството все още е възможно. Но е по-добре, ако е направено от специалист, на когото имате доверие.

Ето един пример, когато устройството не лъже, но продавачът ще мами. Ако занаятчиите доставят например нов артикул, крило, броня и т.н., и отново боя, то устройството ще покаже фабричната стойност.

Изпълнението не е индикатор. Проверява се за вторични знаци: износване на гума, интериор, кормилно управление, боядисване. Така че, ако пробегът е скромен и воланът е износен, най-вероятно той е "усукан". Направете пробег е лесно. Дали тази услуга струва от 400 лея а. Оптималният пробег е до 100 хиляди километра. Това обикновено се случва в автомобили до пет години.

Професионалистите съветват: след закупуване на кола на вторичния пазар във всеки случай ще замени колана за гуми, смазочни материали, всички филтри. Не е факт, че обявеният пробег съвпада с действителния пробег.

Проверете ръждата. Не е страшно, ако е така. Страшно - ако "храни" колата. Пазарът на употребявани автомобили също е псевдоексперт услуги. Внимавайте да не паднете в капана на глупавите спестявания. Тези хора не носят никакви гаранции по Ваш избор. Имайте предвид, че продавачите често работят в връзка с автомобилната механика на бензиностанцията.

Когато купувате кола на вторичния пазар, можете да се натъкнете на така наречените "удавници". Лъвският дял от такива коли идва от нас в Европа или САЩ. Но местните автомобили, които бяха наводнени също се случват. Отвън изглежда, че не е лошо, но трябва да погледнете първите знаци. Най-важните са специфичните миризми и ръжда, където не би трябвало да са. Ако почувствате острата миризма на ливан от отворената врата - бъдете внимателни. По този начин те често се опитват да скрият аромата на влагата. Проверете дали под килима има корозия, например в багажника, под обвивката, пластмасова облицовка, гумени запушалки. Намерени ръжда там - има причина да мисля. При най-малкото съмнение, че колата е възстановена след удавяне, я занесете в сервизен център на електротехниците, който ще може да диагностицира състоянието на електронната система.