Как да стигнем летните гуми до зимата и да не се качваме на инцидент

Зимата не е далеч, но шофьорите до последното плъзгане да "променят". Експертите са решили да кажат как да пътуват с летни гуми на студено, но да не се карат в инцидент.

При температури под 8 градуса топлина старият каучук се втвърдява. В този случай, по-старите гуми, толкова по-лоши. Може да се избегне инцидент на такива колела, но трябва да се помни, че с него е необходимо да се забавят, да се спират и да се въртят назад.

При температури от + 3-5 градуса по пътищата вече има лед. На летните гуми е опасно да се качиш на него, затова е необходимо да забравим за рязкото спиране, овърклока, за езда на малка скорост и далеч от други автомобили. Трябва да се има предвид, че ABS ледът и стабилизацията не са толкова ефикасни, колкото повърхностите, които не са подхлъзвани.

Мръсотията и листата по пътищата също са опасни. Те също правят асфалт изключително хлъзгав, а за летни гуми и шушулки. Ако завоят е лист и мръсотия, по-добре е да го въведете на максималната права траектория.

Не забравяйте за аквапланинга. Полетът в басейна не се нуждае, и още повече на свой ред. Ако колата губи адхезия при навлизане във водата, е необходимо бавно да намалите скоростта.