Топ 3 най-добри начини за пестене на гориво

Поради високите цени на бензина и дизеловото гориво, шофьорите търсят възможност да намалят консумацията на гориво и поне да спасят малко. Експертите посочиха три най-добри начина да намалят значително разхода на гориво.

Отваря правилния стил на шофиране ТОР 3 без резки ускорения и спиране. Много водачи пренебрегват това правило и след това се чудят защо действителният разход на гориво не съвпада с обявения производител. Причината не е измама, а фактът, че техническите характеристики на автомобила показват потреблението на гориво в гладко и тихо каране. Ако следвате елементарните правила, тогава в резервоара ще остане повече гориво, отколкото обикновено.

Второто място бе избрано от експертите. Преди всичко, тя не трябва да минава през пътища с лошо покритие, чести светофари и катерене. В този случай е по-добре да изберете по-дълъг, но по-добър начин.

Зареждането на автомобила също ще спести гориво само на контролираните бензиностанции. Качеството на горивото не може да бъде пренебрегнато по никакъв начин. Когато зареждате бензин или дизел с ниско качество, увеличавате потреблението му. Освен това може да повлияе неблагоприятно на двигателя.