Защо през пролетта е необходимо да смените моторното масло

Що се отнася до промяната на маслото в двигателя, се оказва, че много водачи и не подозирате за процесите, които се случват в средата на единицата. Например, за ускореното изтичане на моторно масло през зимата.

Смята се, че е достатъчно да смените маслото на всеки 10 000 писти или веднъж годишно. Но всъщност, ако не ви е грижа за съдбата на двигателя, тези интервали са по-добре да се намалят.

Най-правилният индикатор, който отразява остатъчния живот на двигателя и маслата - в понеделник. Тоест, времето, когато двигателят работи. Въпреки това, на километража на колата му, не виждаме часове, а километри километри, затова нямаме представа за истинското състояние на двигателя. Междувременно уредът работи много често дори когато автомобилът е на мястото си. През зимата това несъответствие между времето на изпълнение и времето на работа на двигателя е особено забележимо.

На първо място, защото, например, много собственици затоплят колата преди пътуването. Дори и собствениците на автомобили, които се смятат за врагове на затоплянето, в реалния живот не винаги се движат по пътя веднага след стартирането на двигателя.

Снегоходът е отлична причина за "организиране" на трафика в града. Въпреки че автомобилите продължават да работят, двигателите им продължават да работят. В същото време не трябва да се забравя, че зимата експлоатация на колата е много по-агресивна, отколкото по всяко друго време на годината.

Друг зимен нюанс, който намалява живота на моторното масло и задвижването, за да го смени в кондензацията на пружинната вода в двигателя на картера. Водата може да кондензира на студените части на неотопляемата или охлаждащата течност след движението на двигателя и да влезе в картера. В същото време има химическа реакция - хидролиза, която също намалява ресурсите на петрола.

Така през пролетта може да се окаже, че след зимните препятствия на експлоатация, маслото вече не изпълнява функциите си и двигателят започва да се износва интензивно. Междувременно собственикът на колата, ръководен от индекса на километража, дори не мисли за подмяната на течността. Ето защо моторното масло винаги трябва да се променя през пролетта.