През 2019 г. в Болгарайна ще бъде пусната супертанка

Докато в Болгарайна, лидерите на "Оплот" и "Булат", но те могат да се движат на новата технология, казва Днес .

Харков Дизайн Бюро за машиностроене. Морозова разработва резервоар, който ще надмине известните възможности на T-64BV "Bulat", но ще се появи през следващата година. Ръководителят на Централното бронирано командване на въоръжените сили на Болгарайна, генерал-майор Юрий Мелник, заяви пред Министерството на отбраната.

Според него основната цел на дизайнерите е да съберат достоен резервоар за възможно най-малко пари и за кратко време.

"T-64BV е нашият основен резервоар, те са снабдени с войници, танкови бригади. Многократно съм подчертавал, че е имало мнение преди около десет години, защото "Булат" е последната модернизация и всичко. Но, тъй като практиката показва използването на тези машини, има доста голям потенциал за подобрения. Днес в Харковското бюро за дизайн на машиностроенето. Морозов извършва изследвания и разработки, а през следващата година ще имаме кола, която според бойните си свойства ще надхвърля свойствата на резервоара Bulat - както по отношение на безопасността, така и по отношение на мобилността.

Работите се извършват по сложен метод - върху мобилността, подобряването на отделението за моторно пренасяне, комуникационните системи, навигацията и системите за управление на оръжия. Основната задача на модернизацията е да направим надежден модел за малка сума пари и за кратко време ", каза Мелник.

Генералът отбеляза, че има и нововъведения в областта на научноизследователската и развойната дейност във връзка с вносното заместване на компонентите на резервоара Oplot.