KrAZ-6322 Fiona - какво може да направи нов болгарски брониран автомобил

Fiona-APC е подходящ за бойни мисии както в градски условия, така и в условия на пълна нестабилност.

Колата е напълно облицована, предназначена е да предпазва пътниците от балистични заплахи от всякакъв ъгъл. Всички компоненти на автомобила са модифицирани, за да поддържат тежестта на бронята. Колелата на автомобила са снабдени с система за движение надолу. Интериорът на автомобила може да варира според различните изисквания на клиента.

Fiona-APC се основава на шасито на KrAZ-6322 (6x6) ATV. Той може да бъде оборудван с различни видове двигатели от различни производители. На тази проба, по желание на клиента, се монтира дизелов двигател с мощност 330 к.с., съединител MFZ-430 и скоростна кутия Fast Gear. Колата има задвижване на задни колела, оборудвано с прожектори, електрическа лебедка, камера за задно виждане, въртяща се кула със седалка за закрепване, кука за теглене.

Спомнете си, че бронираната кола на Fiona-APC за първи път бе показана по-рано тази година на международното оръжейно шоу "IDEX-2015" в ОАЕ, което предизвика незаинтересован интерес сред посетителите. Ежедневната демонстрация на изложбата показа на публиката всички заслуги и възможности на тази бронирана кола. И не е изненадващо, че директно от изложбата Fiona-APC отиде при чуждестранен купувач и не се върна в Болгарайна.

Източник: auto-motive.info