Евтини електрически автомобили от Грузия могат да "наводнят" Болгарайна

Наскоро Autocentre докладва за младия и амбициозен шведски стартиращ Uniti Sweden AB и първото им развитие - компактен електрически Uniti One.

По размер, новостът е малко по-добър от Renault Twizy, но може да побере и същите двама възрастни. Въпреки това, гамата, благодарение на 26 киловат батерия, е много по-голяма и се равнява на 240 км. За градското електрическо превозно средство това е повече от достатъчно.

Електромотор 163 к.с. позволява (в спортен режим) да ускори до 80 км / ч само за 3,5 секунди. Максимална скорост - 130 км / ч.

Какво е Грузия тук? Първоначално е планирано планирането в шведския град Ландскрон с подкрепата на партньори от Siemens, Nvidia и BorgWarner. Сега производството на Uniti One ще бъде прехвърлено в Грузия.

Между младите стартиращи фирми и грузинската инвестиционна компания Silk Road Group подписаха съответните документи на принципите на "разработване на съвместен проект за производство на електрически превозни средства в Грузия и споразумение за сферите на съвместното производство".

Сътрудничеството се осъществява в рамките на държавен проект, според който в Грузия е решено да се заменят около 90% от съществуващия флот в близките 10 години с електрически превозни средства. Това се улеснява и от преференциалния данъчен режим за закупуване на природосъобразен частен транспорт.