болгарският производител на автомобили планира да завладее европейския пазар

Най-големият производител на автобуси в Болгарайна, Etalon Corporation, планира да започне да продава своите междуградски автобуси на базата на екологичния стандарт Евро 6 на европейския пазар през второто тримесечие на 2019 година. Това заяви на пресконференция в UNIAN от президента на корпорацията "Etalon" Владимир Butko.

„Продължаваме да работим в автобуса ни въз основа на екологичния стандарт Евро-6. Нашите планове да завършим сертифицирането възможно най-скоро в нашата страна. Получаването на сертификат за европейските пазари се забавя и очакваме да бъде получено през февруари ... Мисля, че през второто тримесечие на 2019 г. продажбите ще започнат на европейския пазар. Вече подписахме споразумение с полски, чешки и словашки компании. Те заявяват, че вече има превозвачи, които са готови да закупят тази кола, каза Буко, добавяйки, че цената на автобуса за еталон за стандарта Евро 6 е 107,5 хил. Евро, докато автобус със същите характеристики в Европа се продава за 150 хил. Евро. Според него автокорпорацията тази година разработи и произведе извадка от 12-метров автобус, който планират да продадат за 170 милиона долара.

Butco говори за планове за разширяване на продажбите и оптимизиране на работата на корпорацията за 2019 година.

„Автобусният пазар в Болгарайна е. Една година бяха доведени до хиляди използвани автобуси. Също така трябва да се възползваме от този сегмент и за тази цел от новата година ще създадем отдел продажби. Той ще помогне на нашите търговски къщи да продават транспорт и компоненти. Ние също се фокусираме върху намаляване на разходната част. Разполагаме с вътрешна структура, която ежемесечно да наблюдава административните и транспортните аспекти, за да намали разходите. Съществува и въпрос за енергоспестяване. Имаме много железни отпадъци. Затова закупуваме оборудване, което ще ни позволи да произвеждаме различни инструменти от метален скрап. Това ще даде добър допълнителен доход, ”- каза той.

Според Бутка през изминалата година в Черниговския автомобилен завод започна работа по изграждането на нов комплекс от художници.

„Този ​​комплекс ще бъде направен от турска компания. Дизайнът вече е в ход - каза той.

Президентът на корпорацията подчерта, че корпорацията продължава да подкрепя социалните програми.

"В Одеса имаме детска градина, а в Коблево спортният детски лагер" Бригантина "продължава да работи за 240 места", каза той.

Butko отбеляза също, че в Болгарайна в момента няма абсолютно никакво кредитиране на машиностроителната индустрия, което негативно се отразява на индустрията. „Банките казват, че кредитират, но бих искал да погледна на тези щастливи. Може би селското стопанство, но само тези, които показват милиарди или милиони печалби, каза той.