Имената на марки, които правят най-безопасните автомобили

Независимата организация на IIHS, базирана на резултатите от краш тестовете, оцени новите автомобили на американския пазар. Списъкът на най-безопасните е почти изцяло съставен от чужди модели.

Топ класацията на Top Safety Pick + от IIHS тази година е получила 30 модела, а миналото е само 15. И това е още повече, тъй като експерти тази година са затегнали изискванията за тестване и оценка на безопасността на превозните средства. В допълнение към тридесетте най-добри, има още 17 модела, които не са достигнали необходимото количество точки, за да станат отлични, поради ниските оценки на оптиката.

Наградите Top Safety Pick и Top Safety Pick + получиха модела на Hyundai. По-голямата част от 30 автомобила са японски и корейски марки. Списъкът на най-добрите са Мерцедес, БМВ и Ауди, но, странно, няма модел на Volvo. IIHS твърди, че това е така, защото Volvo няма резултати в нито един от тестовете.

От всички автомобили, представени на американския пазар на американски марки, само Chrysler Pacifica успя да получи титлата Top Pick Pick. Миналата година този модел получи същото разграничение. И тук е странно, че Тесла дори не можеше да вземе Top Safety Pick, да не говорим за плюс.

Пълният списък на най-безопасните автомобили на 2018 г. е достъпен на уебсайта на IIHS.

Източник: Auto 24