Митническо освобождаване за "Евро" започна в Болгарайна

Chernivtsi Митници беше първата в Болгарайна, която започна митническото оформяне по новия закон. За това BukNews съобщиха собственици на автомобили на чужда регистрация. Те също така разказаха за действителната схема на митническото оформяне "inprojects" в съответствие с новия закон. По-специално те са декодирали формулата за акциз, която се състои от базовата ставка, която зависи от вида на двигателя, коефициента, който съответства на обема на двигателя и броя на годините на автомобила. По-евтини коли, които работят с бензин.

Струва си да се добави, че новият закон предвижда многобройни глоби в бъдеще: за прехвърлянето на такава нечиста кола в притежание на гражданин, който не го е внасял, същото - за да го използва в бизнеса. Той също така ще бъде наказан за разглобяването на автомобили - за това се очаква санкция от 170 000 лея а или конфискация на кола.

Митническите служители започнаха да си сътрудничат с полицията. По-специално, те имат право да спрат "Евробикес", но в рамките на 180 дни те ще бъдат предупредени само. Впоследствие тези, които не са се разделили - ще бъдат наказани финансово. В рамките на 90 дни акцизът ще прилага понижаващ фактор. Ето защо, тези, които искат да изчистят собствения си транспорт, си струва бързината. За помощ собствениците на коли могат да отидат на брокери, митнически служители както в официалните структури, така и на границата.

Спомнете си, че президентът на Болгарайна Петро Порошенко подписа 8487 и 8488 закони за "евробайлъри", които предвиждат намаляване на разходите за митническо оформяне на автомобили в Болгарайна за чуждестранна регистрация, както и глоби за нарушаване на срока на пребиваване на автомобил в транзит.

Този закон въвежда нов модел за облагане на акцизите върху автомобилите с чуждестранни номера. Вместо да облага с данък единицата на моторно превозно средство - данък върху единица на моторно превозно средство.