В "Болгараводор" те говореха за ситуацията по пътищата

От 8 часа 27 ноември се забелязват утайки под формата на сняг в районите Суми, Виница, Черкаси, Транскарпатия, Ивано-Франкенск, Лвов, Тернопил, Хмелницки и Чернивци. Сняг с дъжд в районите на Полтава и Харков. На изток и на юг вали.

Това е съобщено от официалния сайт на Bgavtodor във Facebook.

Температурата на въздуха в северните, централните и западните райони варира от + 2 ° до -5 ° C, в източните и южните райони -2 ° + 8 ° C.

Предлагат се указания за пътища с държавно значение.

Състоянието на покритието при влажна зона с влажна влажност във влажни райони Винния, Черкаси, Ивано-Франкенск, Киев и Хмелницки обхваща снежна покривка.

На пътните участъци на пътищата има сняг. Температурата е от + 0 ° С до -5 ° С. Покритието е сняг.

За оперативната подкрепа на пътния трафик от държавно значение, транспортните организации са участвали 842 машини и 1343 работници, в редовния режим - 657 машини и 863 работници.

Според BgGMTS: на 27 ноември, в по-голямата част на територията на Болгарайна, трудни метеорологични условия: в централната, най-западните и източните райони тежки валежи под формата на сняг и дъжд, залепване мокър сняг, лед; В южната част и в региона на Донецк, през нощта силен дъжд; по пътищата на страната, с изключение на южната част, лед.

Спазвайте стриктно правилата за движение и не превишавайте ограничението за скоростта.