болгарците започнаха да купуват употребявани автомобили по-често

През октомври от 19 хиляди за първи път регистрирани в Болгарайна автомобили 11,8 хиляди са чуждестранни автомобили с пробег. В резултат на това с изтичането на срока на изтичане на намалените ставки на акциза върху вноса на леки автомобили в експлоатация, делът на тези автомобили на първичния пазар на Болгарайна достигна 62%, според сдружението "Bgavtoprom" .

В сравнение с октомври миналата година броят на употребяваните автомобили в първичните регистри се е увеличил с 2,2 пъти.

Марк - лидерът на първичния пазар на автомобили с пробег остава Volkswagen. През отчетния месец болгарците регистрирали 1967 вносни FVV, които са били в употреба.

На второ място Renault с индекс от 1539 стари коли.

Третият резултат в автомобилите Skoda - 1122 с пробег.

Ford остана на четвъртата стъпка, 814 болгарци бяха избрани втора ръка от тази марка.

Затвори петте най-добри шофьори на леки автомобили Nissan с резултат от 672 автомобила.

От началото на годината болгарският брой е получил 83.9 хиляди автомобила, които са били в експлоатация в други страни, което е с 90% повече в сравнение със същия период на миналата година.

RENAULT Megane остава най-популярната кола с пробега на първичния пазар в резултат на месеца и от началото на годината. През октомври този модел бе избран от 1048 души, а през десетте месеца - 8476 автомобилисти.