Тази седмица Съветът ще разгледа важни промени относно нарушенията на ПДО

В четвъртък, 8 ноември, Върховната Рада на Болгарайна ще разгледа проектозакон 7286 "относно измененията в някои законодателни актове на Болгарайна за повишаване на отговорността за някои престъпления в областта на пътната безопасност".

На първо място, законопроектът предлага да се преразгледа размерът на глобите за нарушаване на режима на скоростта. Така че, за надвишаване на скоростта от повече от 10 км / ч глоба от 340 UAH се предлага вместо днес 255 UAH за 20-километров излишък. При превишаване на допустимата скорост от повече от 50 км / ч - наказание от 3400 UAH вместо 510 USD, пише Autocentre .

Глобата от 340 UAH (вместо 255) е за нарушаване на изискванията за пътни знаци и пътуване в неподходящи места, както и за използване на телефона на волана вместо 425 UAH ще трябва да плати 510.

За нарушаване на правилата за спиране, предотвратяване на движението по пътищата, както и за да не се предпочитат движението на превозните средства спешни спасителни услуги, се предлага да се въведе глоба от 680 UAH. В случай, че всички горепосочени нарушения са довели до създаването на извънредна ситуация, се предлага глоба от 850 UAH или лишаване от право на управление за срок от 6 до 12 месеца.

3400 UAH (вместо 255 UAH) или лишаване от право на управление на превозни средства в продължение на 6 месеца или административен арест за период от десет до петнадесет месеца за полет на шофьори и други участници в движението от мястото на произшествието, в което са замесени.

1190 UAH (вместо 340 UAH) за нарушаване на правилата за движение, които са причинили щети на превозни средства, пътища и други имоти.

За управление на превозно средство, лице, което няма такова право, глоба от 10 200 USD, както и за управление след лишаване от права - глоба от 20 400 UAH. Таксата е 40 800 UAH. се очаква да се повтори през годината.

Съгласно законопроекта, водачът по искане на полицейския служител ще трябва да подаде документи за проверка, а не само да го представи.