болгарците започнаха да купуват повече търговски автомобили

Продажбите на нови търговски автомобили се увеличиха с 10% през октомври миналата година, според асоциацията Bgavtoprom . През месеца на първата регистрация са били 1105 нови търговски превозни средства.

Най-голямото търсене в този сегмент на автомобилния пазар бяха автомобилите на марката Renault, чието изпълнение през октомври в Болгарайна беше 163 автомобила. Резултатът от миналата година Renault се подобри с почти 9%.

Най-големият пазар на Fiat през октомври. Автомобилите на тази марка миналия месец получиха 121 регистрационни номера, което е с 7% повече в сравнение с октомври 2017 г.

С повече от трикратно увеличение в сравнение с миналата година, третият ранг на рейтинга беше зает от френската марка Citroen, с актив от 103 регистрации.

Четвърто място и 40% ръст в автомобила на Мерцедес-Бенц-91.

Затваря пет от лидерите от октомври 2018 г. на Volkswagen. През отчетния месец 75 нови търговски превозни средства от тази марка попълват болгарския автомобилен парк (+ 56% до октомври 2017 г.).

От началото на годината на болгарския пазар са продадени 10,5 хил. Нови търговски превозни средства, което е с 13% повече спрямо същия период на миналата година.