"Евробалаки" ще организира ново мащабно протестно действие

НПО "AvtoEvroSyla" съобщи за нов митинг под Върховната Рада. Планира се, че ще се проведе следващата седмица, 7 и 8 ноември, а за дела ще се излъчват 50-70 хиляди души.

Това е във въздуха на информационно-аналитичния проект "Първи на главната. Коментари »на телевизионния канал zik казаха на лидера на организацията Олег Ярошевич.

Той каза: през последната седмица AvtoEvroSyla не се срещна с народните депутати. В края на краищата нямаше среща на профилната комисия.

"Днес не можем да дадем повече или по-малко обоснован отговор на измененията в законите. Всичко това наистина ще се разглежда следващата седмица ", - каза Ярошевич.

Така че той обяви "голямо голямо рали" във връзка с това съображение.

"Мисля, че ще има около 50-70 хиляди души, които ще дойдат в Киев и защитава правата си относно наличието на освобождаване от митница" - каза лидерът на организацията.

В същото време той подчерта, че той не смята, че темата на депутатите, които пътуват по евро-метровете, е дори толкова скандална. Освен това "никой не мисли за това".

"Народният заместник Сергей Шахов наистина се движи по нечиста кола. Той не крие това. Днес няма закон, който да му позволи да изчисти този транспорт ", - каза Ярошевич.

В допълнение, според него, Ярошевич не е единственият заместник - те са повече от дузина.

"Да, провеждаме промоции без политика. Ние не защитаваме заместник на народ. Между другото, Володимир Parasyuk и Юрий Derevyanko са били спряни от нас. Днес решихме, че само обществените личности - без политически лозунги - могат да дойдат на микрофона ", каза активистът.

В края на краищата, според него, в политическия елит имаше разочарование. Затова организацията иска ралито да се проведе под формата на "Народна камара".

"Ще се срещнем в сряда, 7 ноември. Това е ден на комисията. Мисля, че в сряда и четвъртък действието ще се проведе под Върховната Рада ", каза Олег Ярошевич.

Спомнете си, че миналата седмица, председател на Върховната Рада комитет по данъчно облагане и митническа политика Нина Yuzhanina каза, че има подготовка за второ четене на законопроекти за клиринг на автомобили за европейска регистрация.