В Болгарайна беше разкрита нова схема за внос на автомобили на евро-метра

Във Волин, превозвачи, които превозват автомобили в чуждестранни регистрации в Болгарайна, направиха измамна схема. Няколко стотин лея и от местните жители вземат копия от документите си. И тогава се оказва, че върху тях са написани автомобили на Евроблок. Хората ще знаят за измамата само когато получат глоба от осем и половина хиляди лея и.

Това се съобщава от TSN .

Нейният колега в нещастието, свързан с връзката си с Евробика, научил, когато щеше да работи. - Милиарният ме призовава: тук имаш кола. Казвам: не може да бъде така! Казва: Преместен ли е границата? Да, казвам, аз се преместих, но се преместих да превозят стоките, а след това тази ситуация ", - обясни Александър Vorsin. Деширите твърдят, че стотици хора са паднали на куката за измами. "Дори студентите да отидат от Варшава, да учат там в Люблин, да се преместят през границата, просто да седят в завода, да се приберат вкъщи - децата вече имат коли", казва Зорина Галкевич.

Жертвата на автоперператорите става брат на Зорин. За да се отърве от фалшива кола, семейството се свърза с превозвача, но той каза, че сега колата - дори не подозира: "Те отидоха и ги закараха никой не планира. И всички знаеха какво вървят и фактът, че сега мъдрите крещят - това няма да помогне. Не искам да отида - няма да отида ". Превозвачите работят чрез посредници, които плащат определена сума за дадено лице. Ако жестоките жертви излязат на тях - уверете се, че не се паникьосват.

В митническата служба те казват, че такива престъпни схеми съществуват от двете страни на границата, а вината е не само злополучна, но и хора, които са допуснали да използват документите си. "Митниците контролират движението на стоки, ние не контролираме движението на хората. Съмнявам се, че хората не знаят защо дават документи. Всеки знае, че безплатното сирене е само на капан за мишки ", казва Валентина Черниш, говорител на митническата DFS на Волин.

Полицията вече има 10 жалби от измамени хора. Правоприлагащите органи започнаха разследване и заявиха, че вече имат няколко заподозрени превозвачи. "Тази версия ще бъде проверена и за сметка на участието на митническите служители", заяви Вадим Сутко, заместник-началник на полицейската служба "Нововолинск" в полицията на полицията във Волин област. Всички пострадали адвокати се съветват да се свържат с полицията. "Това гарантира както плащане на глоба, така и в бъдеще може да се установи дали има нарушение", - твърди Олег Lyugutko.

Въпреки това, повечето от тези, които паднаха на куката makhlyarov, страхуват. "О, моята къща ще дойде да гори, страхувам се - имам деца. Те вземат хора, където има много деца - знаят, че хората няма да се подчиняват, няма да наемат адвокат ", казва Зорина Галкевич. Ако бъдат намерени нападателите, те ще бъдат изправени пред лишаване от свобода до 12 години за измама и фалшифициране на документи. Но такъв случай в съда в Волня все още не е спечелен.