Болгарайна скоро ще изпревари употребяваните автомобили от Китай

Китай възнамерява да изнася автомобили с пробег. Скоро стари китайски автомобили могат да се видят на европейския пазар и евентуално дори на болгарския.

Според уебсайта "Motorists" , продажбите на нови автомобили в КНР впечатляват. Например, през септември са продадени повече от 2 милиона коли. Предвид темповете на продажбите на нови автомобили, обемът на вторичния пазар също бързо нараства. В резултат на това властите се чудеха какво да правят с автомобилите?

Ръководството на страната се вслушва в големите производители и компании и е на път да започне износа на употребявани автомобили. В същото време не само автомобилите на местните марки, но и такива като FAW-Volkswagen, Beijing-Benz, Changan-Ford, Dongfeng-Honda, FAW-Toyota могат да пътуват в чужбина.

Като се има предвид, че Европа е един от най-големите износители на автомобили, скоро ще бъде възможно да взриви и да използва колата тук. Разбира се, в Германия или Франция малцина ще се интересуват от автомобили от Китай, но в страните от Източна Европа такива коли могат да станат популярни.

Възможно е скоро китайските автомобили с пробег да се появят на болгарския пазар. Освен това властите подготвят строги мерки по отношение на "евро-метра".