Стана известно колко хора убиват лоши пътища

През първите седем месеца на 2018 г. в Болгарайна са настъпили стотици злополуки поради счупени пътища, при които 22 души са починали и 141 са били травматизирани.

Такива статистически данни са представени в сюжета на програмата "Закуска с 1 + 1" по отношение на информацията на Националната полиция, съобщава ЦЗП .

В същото време се отбелязва, че през 2017-2018 г. Болгарайна е класирала 130-то от 137-те пътни проучвания. болгарският асфалт е в класацията между Мозамбик и Йемен.

В същото време, "Bgavtodor" активно възстановява важни магистрали и пътища. През последните две години повече от две хиляди километра магистрали са ремонтирани в Болгарайна. Пътниците уверяват - това е европейски рекорд. Но не крийте: повече от 90% от болгарските магистрали са все още в лошо състояние.

Междувременно шофьорите продължават да дават имената на автомагистралите: "пералня", "лунна повърхност", "яма в ямата" и "не скъпо, но посока". В Болгарайна има много изявления и афоризми за характеризирането на лошите пътища.

"Стъпка по стъпка, ние променяме ситуацията на болгарски пътища. Ние сме нарушили днешната отговорност за пътищата. Местният ръководител на регионалната държавна администрация, както и националният, регионалният и международният, отговарят за Болгараводор ", казва болгарският Славомир Новак.

Ремонтът на всичките 170 000 километра болгарски пътища е въпрос от много години. Но в "Bgavtodor" уверете, че за пет години всички регионални центрове на Болгарайна ще бъдат комбинирани с ремонтирани маршрути.