Медицински преглед по нов начин ще направи болгарски шофьори пешеходци

болгарски шофьори докладват промени в законодателството всеки ден. Този път проблемите ще засегнат въпроса за медицинския преглед. Така че Министерството на здравеопазването е на път да промени тази процедура.

Съответната поръчка бе публикувана на уебсайта на агенцията. Така че, според документа, хората, които имат поне някаква болест, са забранени да седят зад волана.

Не изключение ще бъдат шофьори, които ще намерят сколиоза, хемороиди или хипертония.

Що се отнася до другите медицински контраиндикации за предоставяне на права, сред които: лошо слухове, херния, белези, възпаление на слъчевия плик, сърдечни и съдови проблеми, натиск, ендокринни разстройства, доброкачествени тумори.

При състояния като глаукома, сърдечни проблеми, се изисква медицински преглед всяка година.

Както заявиха представителите на отдела, в някои случаи въпросът за издаването на права на водача при определени условия ще бъде решен "на индивидуална основа".

За шофьори, които вече имат права, те трябва да преминат повторен медицински преглед на всеки десет години или чрез замяна на удостоверението.

Сега в Болгарайна има ред, който забранява да се караш на място при определени здравословни проблеми, но не съдържа пълен списък с патологии.