"След като купихте кола? Засадете дърво! ": Известен автомобилен предприемач озеленяване на Болгарайна

Наскоро в Болгарайна имаше 8 годишни екологични събития "Купила ли си кола? Засадете дърво! "Организирано от компанията Toyota-Болгарайна и международния благотворителен фонд" Болгарайна! Аз съм зад теб! "

Това се съобщава от официалния уебсайт на компанията.

Повече от 100 активисти - партньори и клиенти на компанията, както и служители със семейства - в рамките на 2,5 часа са засадени 110 дървета и 168 други растения и цветя в района на Ололонски в столицата. По този начин Toyota-Bgaine продължава добрата традиция на глобалната кампания на марката Toyota за засаждане на планетата.

Всяка година действието "Купи кола?" Засади дърво! "Набира популярност. Така тази година не само служителите на компанията Toyota-Bgaine, но и членовете на техните семейства, клиентите на дилъри на Toyota и други жители на града, които искат да видят зелените и цъфнали улици, се присъединиха към екологичната дейност.

"В продължение на много години Киев е смятан за най-зеленият град в Болгарайна. Въпреки това, с разширяването на инфраструктурата на сградите, все повече случаи на дървета падат, за да се освободят териториите за нови сгради. Нашата столица вече не е такава "зелена" и живописна, както веднъж - сега по-малко място за дейности на открито и разходки с деца. Следователно, след като чух за сделката с Тойота, с радост се присъединих към нея и дори поканих семейството си да участва. Мисля, че това е много благородна и полезна инициатива, защото изграждаме атмосферата около нас и съживяваме естествената красота на града, в който живеем ", каза Сергей, участник в действието.

Участниците в действието разшириха японската градина, разположена срещу салон "Тойота Сити Плаза" на ул. "Б. Бандера" 24. След края на днешната кампания се появиха 110 нови дървета, включително хвойна, сумак и каталпа. Последният в списъка на растението е много разпространен в Япония, бащата на марката Toyota и е известен с друго име - "дървото на щастието".

"Невероятно е, че в средата на нашия град имаше истинска японска градина с живописния си дизайн. Семейството ми и аз ходим на разходка, сякаш в друга, далечна страна, където има съвсем различни дървета и нова невероятна атмосфера. И още по-красиво е, че сме си помагали да създадем това зелено пространство. Страхотно е, че компанията, в която работя, инициира такъв проект и направи възможно реализирането му ", казва Роман, служител на Toyota-Болгарайна.

Интересното е, че до 2011 г. на мястото на тази красива градина беше пустош. И сега тук е разцъфнал зелен оазис от екзотични дървета. Общо 4000 дървета бяха засадени от Тойота-Болгарайна.

Тези промени не само възхищават красотата на очите си, но и подобряват състоянието на околната среда в околната среда, изпълнявайки основната цел на световния дял на Toyota. В края на краищата, зелените растения отделят кислород в атмосферата, като абсорбират CO2. В същото време проектът запознава всички посетители на градината с японската култура, предоставяйки възможност да се отпуснете в сенките на природна атмосфера, необичайна за болгарската провинция.

Спомнете си, че Тойота-Болгарайна притежава сертификат за система за управление на околната среда в съответствие с международния стандарт ISO 14001: 2015, който подчертава уважението на компанията към околната среда. Toyota Motor Corporation инициира засаждане на дървета и храсти по целия свят и обръща голямо внимание на проблемите на околната среда, особено в районите, където се намират производствените мощности на компанията.