болгарският производител на автомобили е зашеметен от цялата си ужасна новост (СНИМКИ)

Новият боен автомобил ще замени BM-21 Grad, който е въоръжен с въоръжените сили. Дълбоката модернизация на 122-милиметровата ракетна реактивна система беше извършена от Държавното предприятие "Ремонт на Shepetovsky", а като основа на "Bgoboronprom" болгарският KrAZ избра ново, модерно поколение с оформление "на пилотската кабина". Новата специална военна кола дебютира на изложението "Оръжие и сигурност", което завърши работата си миналата седмица в Киев. Той обърна внимание не само на военните, но и на журналисти и обикновени посетители на изложението.

Това съобщиха от пресслужбата на AvtoKrAZ .

BM-21 Berest, в сравнение с Grad, има по-голяма волева мощност и точност на пожара, по-голяма интеграция на системите за цифров контрол и артилерийски контрол, голяма мобилност и по-малко време за подготовка за откриване на пожар.

При производството на тази реактивна система се използват само болгарски компоненти. Основната характеристика - цифрова система за контрол на пожар, която позволява на екипажа да се подготви за стрелба, по-специално - топогеодектическо прикачване, без да напуска кабината. Друга особеност на новата RSZO е увеличаването на волевия капацитет до 50 самолета вместо 40 в града. Великата сила ви позволява да гарантирате разрушаването на врага и незабавно да разпространявате пожара между различни цели.

Благодарение на новите цифрови технологии, които интегрират Berest в системата за обмен на информация на бойното поле, изчисленията MAC в реално време изчисляват точните координати на врага, които в обработена форма идват от дросела, противоракетна батерия и други системи за наблюдение. Такава интеграция понякога повишава точността и ефективността на пожара.

Корпусът KRAZ-5401Ne (4x4) с четири задвижващи колела, на който е монтиран Berest, е едно от последните разработки на AvtoKrAZ, обещаваща линия без документи. Той е оборудван с двуредна кабина с 4 врати, която ви позволява удобно да поставите екипажа и цялото необходимо оборудване за борба с огъня. Товароносимостта на шасито KrAZ-5401Ne е 9 тона.

Широкопрофилната гума с централизирана система за размяна позволява да се използва специален продукт не само на пътища с различни покрития, но и в условия на пълна непроходимост. Две 165-литрови резервоари за гориво предоставят ATV без зареждане на разстояние от 600 км. Автомобилът може да развива скорост над 90 км / ч, освен това е маневрена поради несглобеното оформление и може лесно да се движи в градски цикъл.