Кой може да купи електрически автомобили за пари от държавния бюджет

Шест нови Hyundai Ioniq Electric за повече от пет милиона лея и са закупени за флота на Върховната Рада на Болгарайна.

Електрическите автомобили трябва да застанат в парламентарния гараж не по-късно от 14 декември тази година, пише Експрес .

Електрически тип двигател, сребрист цвят, сензори за дъжд, бордови компютър, мултимедиен комплекс с

навигация (монитор, радио / CD / MP3 / WMA), Bluetooth поддръжка (с разпознаване на глас), тапицерия и кожен волан - това са спецификациите на пътническите автомобили, поръчани от служителите на Автомобилното бюро на Службата за бизнес администрация на Върховната Рада на Болгарайна.

Конкурсът бе обявен в системата ProZorro. В тръжната документация марката на предпочитаните автомобили беше ясно обозначена: "Hyundai Ionig Electric". Известно е, че тръжното законодателство го забранява. Така че клиентът добави думата "или еквивалент" на марката. Въпреки че техническите корекции, посочени в документите, други фирми просто нямат шанс.

Очаквани разходи за закупуване: 5 милиона 400 000 лея а. Така че цената на една кола - 900 000 лея а.

Не падайте зад избраните представители на народа и болгарски банкери. Наскоро служителите на Националната банка подписаха споразумение за закупуване на три електрически автомобили на посочената марка с обща стойност от 2 милиона 842 000 710 000 (цената на една кола идва 947 хиляди 570 лея а).