Шофьорите-правонарушители чакат лоши новини

Кабинетът на министрите, в рамките на политиката за пътна безопасност, възобновява мащабния контрол на скоростта със специални средства и сили на Националната полиция.

Премиерът Володимир Гройсман съобщи това по време на разговор с пресата в Каманец-Подилски, съобщи Болгаринформ .

"Вече от понеделник, 8 октомври", - каза Гроизман.

Той обясни, че през следващата седмица начинът на контрол на движението ще има някакъв образователен характер - водачите ще предупреждават устно за излишъка. Но тогава нарушителите ще започнат да глобяват в съответствие със закона.

Той също така обърна внимание на факта, че проверката ще бъде предмет и на технически правила за транспортиране на полета.

От пресслужбата на Министерството на вътрешните работи съобщиха, че от 8 октомври в аварийно-опасните участъци от пътища с национално значение и в местата на концентрация на пътнотранспортни произшествия полицейските служители ще започнат да използват преносими устройства за измерване на скоростта TruCam, за да наблюдават съответствието на водачите с установените режими на скорост.

Такива устройства ще се използват изключително в районите, където са инсталирани съответните пътни табели, а списъкът с такива места ще бъде открит.

Освен това в зоните, където ограничението на скоростта е заключено, се предлагат и сервизни автомобили със сини маяци.

Както е известно, неспазването на високоскоростния режим е основната причина за пътнотранспортни произшествия в Болгарайна, където според статистиката около десет души умират всеки ден и около 80 са ранени.