Чудото на технологиите: болгарски направи електрически велосипед от самолети (СНИМКИ)

Виктор Горенюк конструира електрически велосипед от частите на самолета AN-2 и витлото Mi-2. Това се посочва от вашата МАШИНА с позоваване на Depo .

Съпругът ми работи като пилот и сега преподава в Националния технически университет на Виница в катедра "Електрически системи и системи за възобновяеми енергийни източници и транспорт". Първите опити да се създаде нещо подобно на ток електрически велосипед при един мъж бяха отпреди десетина години, но прототипите не бяха успешни.

- Първият вариант беше триколка velomobile. Но той не беше много успешен. Манипулацията беше по-лоша. Вече са минали 4 години и отново се върнах на този дизайн и го направих на две колела. Пробвах моя електрически велосипед на пътувания. И за изразходване на енергия и шофиране характеристики, той ме задоволява, - каза Gorenyuk.

Но изобретателят иска да подобри създаването си на 55 килограма. Например, заменете хелиевата батерия и литиевия йон, както и поставете слънчева заряд.

- Можете да слагате слънчеви клетки върху кабела: ако слънцето грее, генерираната енергия ще намали натоварването на батерията и при спиране, за да се зареди, - смята бившият пилот.

Днес на скоростомера на хибрида на царевицата, витлото и електрическият скутер Gorenyuk е около 1000 км.