Писмо за 40 лея а: когато болгарски шофьори чакат удар

болгарски пилоти изхвърлиха много тъжна новина. Поради нарастващата цена на петрола на барел, цената на бензина ще се повиши рязко.

Имаше информация, че има неблагоприятни колебания на световния пазар на петрол, дължащи се на санкциите на президента на САЩ Доналд Тръмп, ръководител на Белия дом срещу петролната индустрия в Иран.

Що се отнася до Болгарайна, според експертните оценки, ако цените на петрола се покачи до $ 100 за барел, тогава един литър бензин в Болгарайна ще струва 38-40 UAH, а дизеловото гориво - 36-38 UAH. Това е написано от болгарските медии.

Днес има потенциал за увеличаване на цените на дребно. Освен това, цените на вътрешния пазар не достигат до външните. Оказва се, че цената на едро на вносните горива, търгувани от търговците, нараства по-бързо от цените на дребно на бензиностанции. Има прогноза, че през следващата седмица болгарците ще видите увеличение на цената на горивото на литър средно 50 цента.

"Вече има някои прогнози, че след настоящия растеж ще има рязък спад в цената на петрола и петролните продукти. Нека да живеем - ще видим ", каза Сергей Куюн, директор на A-95 Consulting Group.

Източник: znaj.ua