Експертът каза как да реши проблема "европроблеми"

За да се реши проблемът с "неефективността", е необходимо да се намери компромис между онези, които плащат таксите за автомобили, и тези, които не са го направили.

Това заяви ръководителят на Комитета на икономистите на Болгарайна Андрий Новак в коментар на кореспондента на ГолосУА .

"Икономическият проблем е неефективност" е, че на вътрешния пазар на Болгарайна поради твърде високи мита, цената на употребявани автомобили е неадекватно висока в сравнение с цените в Европа, докато нивото на доходите в Болгарайна е няколко пъти по-ниски "- каза икономистът. ,

Новак също изясни, че властите ще трябва да разрешат проблема, като се има предвид, че много хора пътуват по "Евробароузъри".

"Трябва да намерим компромис между онези, които плащат съответните мита, и тези, които не искат да плащат. Но в същото време, че е невъзможно напълно да се премахнат митата, тъй като това ще бъде стъпка на социална несправедливост по отношение на тези, които по едно време плащат задължението ", - добавя експертът.

За да се постигне резултатът, е необходимо да се намали нивото на митата.

"Като цяло, е необходимо да се намали ставката на митото на колата в съответствие с критериите на автомобилната възраст, обем на двигателя и т.н." - каза икономистът.

Спомнете си, че в Болгарайна, според различни оценки, от 50 хиляди до един и половина милиона нечисти автомобили.