Водачите бяха предупредени за опасността по пътя Киев-Одеса

Повече от 100 престъпления срещу кражбата и грабежите на пътници и водачи на автомобили са извършени по маршрута Киев-Одеса от началото на годината.

Според жертвите престъпниците избиват стъклото в колата, дори когато има хора вътре. Основната цел на натрапчивите са торбичките на неща, които те вземат от кабината и избягат от местопрестъплението на друга кола, пише Radio Liberty .

Схемата в тези случаи е почти една и съща: злонамерените хора нарязаха гуми за автомобили, караха прозорци и извадиха нещата от кабината. Това се случва най-вече през нощта. Освен това дори присъствието на хора в колата не спира престъпниците, защото по принцип те избират жертвите на онези, които спират да си почиват и заспиват.

Шофьор на име Андрю разказва подобна ситуация.

Те пътуваха през нощта, в колата имаше 4 души. Чувствах, че трябва да си почивам, за да не заспя на волана. Спря в станцията за зареждане на гориво в района на Уман. Около 14:45 часа нападение над колата им.

"Трябваше да заспим - атака на грабеж. Бях зад седалката на пътника (в задния ред), майка ми беше на предния път. И двамата взехме удара за себе си. Още една секунда отворих очи и видях огромни ескадрени очи на прозореца. Спомнянето е трудно да се разбере какво се случва, толкова повече от пътя. Точно за секунда, двама души притискат чашата с лактите си и "гмуркат" чантите си ", казва той.

В този случай нападателите не криеха лицата си, но бяха в качулките. Опита се да грабне нещата, но само себе си претърпяваше съкращения от стъкло. Разбойници бързо избягаха от собствената си кола. Жертвите бяха призовани от полицията, но отбелязаха, че от това не се очакват резултати.

"При пристигането на полицията открихме, че има нормален случай и извършителите не могат да хванат. И буквално в 10 минути на 15 километра от нас, както и ограби друга кола ", - казва шофьорът.