Експертите актуализираха рейтинга на най-ненадеждните джипове

Днес почти всеки производител на автомобили има в своята гама SUV. В това преследване на печалбата на фона на популярността на този клас, много производители на автомобили забравят за качеството и надеждността, отразени в негативните реакции на много потребители, въз основа на които американската независима публикация "Consumer Reports" е рейтингът на най-ненадеждния SUV 2018 на пазара. САЩ, съобщава Avtodream .

10. Mazda CX-3
Миналата година Mazda CX-3 получи лоши оценки за надеждност от Consumer Reports поради проблеми с климатичната система, причинена от изтичане на охлаждащата течност. Мина една година и нищо не се е променило. Mazda не е премахнала проблема, въпреки многобройните оплаквания на потребителите, което е много тъжно, тъй като доста уважаваният автомобилен производител на Mazda и автомобилите му от други класове са доста надеждни.

9. Volvo XC90
Въпреки добрата шумоизолация и оценка на качеството на интериора, мултимедийната система и електрониката като цяло, е повредила репутацията на Volvo XC90. В допълнение, колата, макар и не често, но има проблеми с спирачната система, както и скоростната кутия, която след дебюта си през 2016 г., не е премахната.

8. Jaguar F-Pace
Премиум кросоувърите от известни производители на автомобили, които преди това не са произвеждали такива автомобили, първоначално се оказаха лоши, а Jaguar F-Pace продължи тази традиция. От дебюта си през 2017 г. автомобилът вече е имал проблеми с мултимедийната система, електрическото оборудване и спирачната система, които Jaguar изглежда елиминира, докато не стане.

7. BMW X1
BMW X1 тази година се превърна в най-ненадежден BMW модел. Автомобилът има проблеми с окачването, управлението и електрическото оборудване, включително мултимедийната система, а спирачните накладки се износват толкова бързо, колкото е възможно.

6. Компас Jeep
Jeep Compass реши да не изостава от BMW X1 и също се превърна в най-ненадежден модел на Jeep. Колата има проблеми с климатичната система и електрическото оборудване, но Jeep изглежда не се тревожи за отрицателна обратна връзка с потребителите, тъй като проблемите не са фиксирани.

Dodge Journey Crossroad
В Dodge Journey от 2011 г., в допълнение към дизайна, нищо не се е променило и всички стари проблеми с предишните присъщи и нови модели. По-специално, това е проблем с предавателната кутия, предавателното и електрическото оборудване, включително мултимедийната система.

4. Volkswagen Atlas / Teramont
Почти никога напълно нов модел на автомобил не успява да получи висок рейтинг на надеждност от Consumer Reports и Volkswagen Atlas не е изключение. Автомобилът дебютира през 2018 г. и вече в първата, която навлезе на партийния пазар, потребителите са идентифицирали проблеми с климатичната система. Освен това в САЩ първите автомобили бяха изтеглени поради проблема в резервоара за гориво, чиито стени не бяха достатъчно дебели.

3. Buick Enclave
В началото на 2010-та Buick Enclave имаше проблеми с окачването, електрическото оборудване и спирачната система, но не много отдавна, не само старите проблеми не бяха фиксирани, но бяха добавени нови, с скоростна кутия и система за контрол на климата.

2. Chevrolet Traverse
Chevrolet Traverse споделя с Buick Enclave не само платформата, но и някои от проблемите си, основната от които е ненадеждна скоростна кутия.

1. Tesla Model X
Tesla Model X вече не е първият път в различни рейтинги на най-лошите коли и в този рейтинг съдбата не минаваше покрай него. Освен това той стана победител! Като правило потребителите се оплакват от вратата и електрическото оборудване.