В Болгарайна има луди глоби

В Болгарайна е необходимо значително да се увеличи размерът на глобите за нарушения на трафика на пешеходци. Това значително ще намали броя на произшествията по пътищата.

Подобно мнение за въздуха ObozTV изрази ръководителя на проекта dtp.kiev.ua Влад Антонов. Той също така добави, че такава реформа трябва да бъде придружена от медийни кампании.

"Ако има достатъчно пътна полиция, може да се хване пешеходец, да се състави протокол. Но често нямат документи, няма паспорт, трябва да вземете такъв пешеходец до областния отдел, инсталирайте човек ... и това е всичко за глоба от 51 лея а. Глобата трябва да бъде строга, поне хиляда лея и ", каза Антонов.

Той предложи да се променя размерът на глобата в зависимост от това къде точно е извършено нарушението. Например, ако това е път за 3-4 платна и с багажника - глоба трябва да бъде най-малко няколко хиляди лея а.

"Тъй като проспектите на" Победа "или" Бахана "са багажни пътища с неуморно движение, където пешеходците редовно се убиват. И млади и стари, и шофьори, които просто се натъкнаха на застой зад цигари. Например, ако плащате на човек, да речем 5000 лея а, следващия път, когато мислите - струва ли си? "- обобщи журналиста.