Болгарайна може да покрие вълна от евтини автомобили от Европа

Европейската борба срещу дизеловите автомобили набира скорост и скоро може да бъде разширена до стари бензинови превозни средства. Немски употребявани автомобили - интересна тема за болгарците. Очакваме нови доставки?

Забраната за влизането на дизеловите автомобили в центъра на Франкфурт ще влезе в сила през февруари 2019 г. Но скоро тя може да се присъедини към ограничителните мерки за старите бензинови коли. Предстои да се въведе забрана за влизане в голям брой немски градове. Честно казано, трудно е да се разгледат предпоставките за неприемане на такова решение.

Федералната агенция за опазване на околната среда изчисли, че емисиите на азотни оксиди в бензиновите двигатели EURO-1 съответстват на дизелови двигатели Euro 4. Забраната се разпростира и върху бензина Euro-2. Това ще доведе до факта, че германските автомобилисти ще трябва да кажат сбогом на любимите си автомобили, които в голям брой могат да бъдат на болгарски пътища. Според предварителните данни ограничителните мерки ще засегнат 2,1 милиона коли.

Сред тях са ултра-надеждните Mercedes-Benz W124 и Mercedes-Benz E-класа W210, BMW E36 и BMW E34 с пет врати, Opel Omega (дори можете да мечтаете за версиите от Lotus с 377 к.с.), стилната Citroën XM, Alfa Romeo 156, Porsche 968, VW Golf Mk3 и цял набор от други Volvo, Mercedes, както и спортен автомобил на Porsche. Заслужава ли да се каже, че гръмогласно германците няма да искат твърде много от колите си?

Източник: Автоцентър