Как да спестите гориво на автомобил с автоматична скоростна кутия

В модерен автомобил автоматичната трансмисия има многодисков съединител и има положителен ефект върху разхода на гориво. Също така за намаляване на потреблението на енергия посоката на действие на хидротрансформатор "автоматични машини".

Но това е всичко за моделите от последните години, докато повечето от нашите сънародници не работят с най-модерните автомобили с ACPP.

Опитните шофьори препоръчват да се обърне внимание на начина, по който колата постоянно се вози, ако имате "еко", а след това гориво спестява, но скоростта също става икономична. Но ако вашата кола няма фабрични електронни настройки, препоръчва се да се качите в режим, при който показанията на тахометъра не надвишават 2000 оборота в минута.

Можете също така да спестите гориво, ако попаднете в така наречената "зелена вълна". В края на краищата, с такова движение няма нужда да се забавя или ускорява.

Тези прости техники ще спестят някои икономии на гориво в градския трафик. Не всички обаче искат да се возят като "пенсионери".