5 надеждни двигатели на модерни бюджетни автомобили

Модерната автомобилна индустрия престана да произвежда двигатели - милионери. И тези, които все още са запазени, като правило, са в задоволително състояние. Сега обаче има доста надеждни единици. ВАШАТА МАШИНА ще ви разкаже за най-надеждните единици на модерните бюджетни коли.

За опростяване на дизайна и надеждността в сегмента с бюджетни цени, 1.6-литровият бензинов блок Renault K7M с мощност от 82 к.с. е включен в списъка.Този двигател най-често се намират в моделите Logan и Sandero.

На второ място в списъка на най-надеждните двигатели - Renault K4M. Това е модификация на предишната единица при 107/115 к.с., но с 16 клапана. Този двигател е инсталиран на моделите Megane, Duster, Fluence, Logan, Sandero.

Номер три в списъка - Opel Z18XER (1.8 л, 140 к.с.). Този двигател има чугунен блок и много просто конструктивно изпълнение. Ние го знаем по моделите Astra, Zafira, Cruze.

Четвъртият в класацията е Mitsubishi 4B11. Този японски двигател има по-сложен дизайн от предшествениците си. Но има предимство - двулитровият агрегат произвежда 150/165 к.с. Използва се в Mitsubishi Lancer, ASX, Outlander, както и Ceed, Optima, Cerato, Sonata, Elantra, IX35.

На пето място е 2.0-литров двигател Nissan MR20DE на 133/147 к.с. Благодарение на високото качество на монтажа и простотата на дизайна е много популярна сред шофьорите. Използва се в X-Trail, Teana, Qashqai.