4 умни начина да се возиш на неуморна кола

В Болгарайна проблемът за "евроблак" - незамърсените коли на европейски номера не изчезва. Какви са начините за внасяне на такива автомобили на територията на Болгарайна?

  1. Покупка за фирма за крак

Купувачът се обръща към "експертите" в Болгарайна, които например избират кола в Литва. Автомобилът се купува, след което те са съставени за фирма за мотокари в Литва.

Купувач в Болгарайна се издава от служител на компанията и получава кола като длъжностно лице. Но в действителност, след като колата е демонтирана, тя веднага е отстранена от регистрация в Литва, което, между другото, може да доведе до проблеми, ако компанията реши да провери на границата на Болгарайна.

С този метод на внос, застраховката се изисква, при отсъствието на която колата ще се оттегли от регистрация и ще бъде обявена в търсене, както и - необходимостта от преминаване на годишна проверка.

  1. Покупка без промяна на регистрацията

Регистрацията на автомобила не се променя - продавачът просто вмъква в техническия паспорт купувача и независимо кара колата в Болгарайна. Купувачът може да кара кола в Болгарайна, но законът трябва да премине границата в рамките на една година.

От недостатъците - в документите колата продължава да принадлежи на чужденец, което означава, че колата ви може да бъде конфискувана, ако има проблеми със закона.

  1. Купете фалшиви стаи

Идеята е, че българските числа са много подобни на болгарски. Например в България има серии "SV" и "SA", които могат да бъдат приети като "Чернигов" и "Черкаси". Такива стаи се оценяват поради факта, че те са по-малко привлечени внимание.

Някои шофьори, след покупката, "висят" на номерата за автоматично копиране, но болгарския формат, който е престъпление в Болгарайна.

  1. Що се отнася до транзита

Правният начин, но преминаването на границата ще има на всеки 5-10 дни.

Източник: u-news.com.ua